Städer värda att besöka i Noord-Holland nära Amsterdam

Noord-Holland är en provins i västra Nederländerna och gränsar till Utrecht i sydost, Södra Holland, Flevoland i nordost och Freisland i öst. Nood-Holland är en väl besökt plats eftersom huvudstaden Amsterdam ligger ju här. Dessutom har Noord-Holland en hel del traditionella byar.

Landschap-Holland-Tulpen

Noord-Holland har dussintals historiska städer som är värda att besöka. Den mest kända är självklart Amsterdam, som sattes på UNESCO:’s världsarvslista år 2010. Men det finns mycket mer än bara Amsterdam i provinsen – varje region i Noord-Holland har åtminstone en stad med en historisk stadskärna.

Många som åker till Amsterdam tar sig även en dagstur till Haarlem eller Alkmaar, både stora städer med en intressant historisk kärna. Ta en lång promenad eller cykeltur – alla cyklar i Holland – längs de romantiska gatorna i Alkmaar där det en gång i veckan hålls en stor ost-marknad. I Harleem kan du också besöka en marknad som kallas Grote Markt mitt i centrum av staden. Ett par andra städer värda att besöka är Enkhuizen och Hoorn.

Från Amsterdam kan du ta en fjorton minuters tågresa och komma till Weesp där du finner mycket tysk historia och typiska väderkvarnar. Härifrån kan du även ta cykeln över till Muiden där du kan besöka det fantastiska slottet från 1300-talet liksom andra medeltida lämningar. Även Naarden ligger nära med sina byggnader från 1600-talet som skall vara de bäst bevarad i Europa.Intresserad att besöka Noord-Holland? … Det finns billiga flygresor till Noord Holland från alla kända europeiska städer med ens dagliga flyg från Warszawa , Paris, London och München.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *